BioBioticas kunskapsbank

Goda bakterier för immunförsvaret & tarmfloran

Forskning har visat att de mikroorganismer vi har i våra tarmar påverkar hela kroppen. Ett starkt immunförsvar startar med andra ord i magen, där cirka 80% av våra immunceller finns. För att hålla immunförsvaret i toppform krävs goda probiotiska bakterier. Vår bakterieflora består av både goda och mindre goda bakterier. En obalans i tarmfloran kan ligga till grund för flera hälsoproblem, långsiktiga konsekvenser och i längden orsaka sjukdom.

Vi blir inte sjuka av en viss mängd sjukdomsframkallande bakterier så länge kroppens försvarsfunktioner fungerar som de ska. Men rubbas balansen i tarmfloran kan vi få en ökad infektionskänslighet. Förutom ett sämre immunförsvar kan vi få olika typer av besvär som diarré, förstoppning, uppblåst mage, IBS och olika matintoleranser. Läs mer om BioBioticas produkter här.

Ta BioBiotica & antibiotika samtidigt

Börja alltid att ta probiotika i form av BioBiotica och antibiotika samtidigt. Vänta inte tills du är klar med din antibiotikakur.

Antibiotika är magens värsta fiende men är nödvändig när du drabbas av svårare infektioner. Men antibiotikan tar inte bara bort de onda bakterierna utan även de goda och nyttiga bakterierna vi behöver för att bibehålla en god hälsa. Många tror att det är fel att ta probiotika samtidigt som antibiotika, då antibiotikan tar död på probiotikan. Det stämmer inte. Flera studier visar att ett tillskott av probiotika som du tar under en antibiotikakur minskar negativa bieffekter som exempelvis långvarig diarré. Vänta däremot minst 3 timmar mellan ditt intag av antibiotika och din probiotika i form av BioBiotica.

GMP-certifierade produkter

Alla BioBioticas produkter är GMP-certifierade (god tillverkningssed) för att garantera högsta produktionsstandard gällande kvalitet, säkerhet och verkan. Läs mer om familjen BioBiotica.