Möt BioBiotica Familjen

Vi har i generationer varit i kontakt med jordbaserade mikroorganismer när vi själva odlade merparten av den kost vi åt. Tidigare förväntade man sig att se lite jord på sina färska varor, medan vi nuförtiden gärna ser glänsande rader av rena frukter och grönsaker i våra stormarknader. När vi drack vårt vatten från egna brunnar och naturliga källor exponerades vår matsmältningskanal för ett brett spektrum av jordbaserade mikroorganismer. Med dagens livsstil och moderna jordbruksmetoder, livsmedelsbearbetning  har mycket av denna naturliga bakterieflora gått förlorad.

Det senaste decenniet har forskningen om tarmflorans betydelse fullständigt exploderat. Dagens forskare menar att jordbaserade mikroorganismer faktiskt är superfood, som tillsammans med andra bakterier i tarmsystemet samverkar och skapar många positiva fördelar för vår hälsa och vårt välmående.

BioBioticas produkter innehåller dessa viktiga bakteriestammar i sporform som på ett naturligt sätt återställer och bibehåller den ursprungliga balansen av goda bakterier i tarmfloran. Detta bidrar till att stärka och bibehålla immunförsvarets normala funktion.

Bakterier i sporform har fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden på grund av sin unika överlevnadsförmåga. Sporer är en del av bakteriernas livscykel, ett stadie då bakterierna har extra kraftiga cellväggar som skyddar dem mot yttre påverkan såsom magsyra och galla. Bakterier i sporform är naturligt inkapslade och förblir vilande tills de levereras till sitt rätta element, vårt tarmsystem där de blir levande och aktiva bakterier.

Historien bakom BioBiotica

BioBioticas produkter är framforskade och tillverkade av en av världens mest framstående laboratorier på området probiotika, ”Research Center” som utvecklar och producerar produkter med probiotiska mikroorganismer som återställer och stöttar människors hälsa.

Det började på 1980-talet med kalla krigets militärforskning i dåvarande Sovjetunionen. Då det på den tiden fanns en oro för bakteriologiska hot.

Regeringen gav en direkt order till ministeriet för mikrobiologi att hitta ett skydd för deras befolkning och soldater vid händelse av en biologisk katastrof det vill säga sprida sjukdomsalstrande mikroorganismer, till exempel bakterier, virus, svampar eller kemiska substanser.

Man satte då igång forskningen vid ett av världens största forskningscentrum i Novosibirsk. Man insåg ganska snart att det inte går att hitta ett universalskydd för människor utan det bästa var att var och en hade det bästa möjliga skydd, vilket är vårt immunförsvar. 

Därför påbörjades studier av mer än 3000 bakteriestammar tills man hittade de önskade egenskaperna hos Bacillus Subtilis med flera. 

Produkten är således inte från början framforskad för att säljas utan för att verkligen skydda och hjälpa befolkningen, vilket kan vara tänkvärt.

De senaste 30 åren och fortsatt framåt har framgångsrika forskare vid ”Research Center” med stor framgång arbetat med att förbättra och förfina egenskaperna hos dessa bakteriestammar som idag är innehållet i BioBioticas produkter.

När Kan det passa att äta BioBiotica?

1. Vid en antibiotikakur

Tarmfloran slås lätt ur balans under en antibiotikakur, vilket kan skapa problem med magen och immunförsvaret. Man kan återställa tarmfloran genom att tillföra goda bakterier i form av kosttillskott för att förhindra överväxt av skadliga mikroorganismer.

 

2. Vid obalanserad tarmflora

Misstänker du att det inte står helt rätt till bland bakterierna i magen? De sporbaserade bakterierna är unika eftersom de har en 100% överlevnad ner till tjocktarmen där de gör nytta.

 

3. Vid läckande tarm

Bakteriestammarna som används i BioBiotica har visat sig gynnsamma vid förekomsten av läckande tarm. Ett tillstånd där mikroskopiska små hål i tarmslemhinnan gör att osmälta matpartiklar, gifter & skadliga bakterier letar sig ut i blodomloppet.

4. Vid uppblåst mage

BioBiotica´s bakteriestammar har en god effekt på att minska ammoniak- och vätgasproduktionen i tarmen vid matsmältning, något som är en vanlig orsak till gaser och uppblåsthet.

 

5. Vid histaminintolerans

Många traditionella tillskott av mjölksyrabakterier producerar histaminer och tåls därför sämre av de med histaminintolerans. BioBiotica´s bakteriestammar producerar dock inga histaminer.

 

6. För slemhinnorna

Bakteriefloran i tarmen samspelar med bakteriefloran i ditt underliv. Genom de goda bakteriernas närvaro hindras andra sjukdomsalstrande bakterier från att ta plats. Bakterierna i BioBiotica fäster i slemhinnorna i både tarm och underliv och kan verka för mikrobiotisk balans även där.