Möt familjen BioBiotica!

Biobiotica® – Goda bakterier för dig & din hälsa som både boostar och bygger upp ditt immunförsvar samt bidrar till en tarmflora i balans.

Produkternas unika egenskaperna är baserade på 40 års forskning och studier av fler än 3000 olika bakteriestammar. Varifrån forskarna valde ut bakteriestammarna Bacillus Subtilis och Bacillus Amyloliquefaciens. Bakteriestammarna har en mikrobiell struktur som, tack vare sin skyddande sporform, överlever hela vägen ner till tjocktarmen där de goda bakterierna etablerar sig och stannar kvar på tarmväggen. På så sätt får du ett stärkt immunförsvar och en balans i tarmfloran. Ta hand om dig med BioBiotica® – goda bakterier i sporform för dig och din hälsa.

Historien bakom BioBiotica

BioBioticas produkter är framforskade och tillverkade av en av världens mest framstående laboratorier på området probiotika, ”Research Center” som utvecklar och producerar produkter med probiotiska mikroorganismer som återställer och stöttar människors hälsa.

Det började på 1980-talet med kalla krigets militärforskning i dåvarande Sovjetunionen. Då det på den tiden fanns en oro för bakteriologiska hot.

Regeringen gav en direkt order till ministeriet för mikrobiologi att hitta ett skydd för deras befolkning och soldater vid händelse av en biologisk katastrof det vill säga sprida sjukdomsalstrande mikroorganismer, till exempel bakterier, virus, svampar eller kemiska substanser.

Man satte då igång forskningen vid ett av världens största forskningscentrum i Novosibirsk. Man insåg ganska snart att det inte går att hitta ett universalskydd för människor utan det bästa var att var och en hade det bästa möjliga skydd, vilket är vårt immunförsvar. 

Därför påbörjades studier av mer än 3000 bakteriestammar tills man hittade de önskade egenskaperna hos Bacillus Subtilis med flera. 

Produkten är således inte från början framforskad för att säljas och tjäna pengar utan för att verkligen skydda och hjälpa befolkningen, vilket kan vara tänkvärt.

De senaste 30 åren och fortsatt framåt har framgångsrika forskare vid ”Research Center” med stor framgång arbetat med att förbättra och förfina egenskaperna hos dessa bakteriestammar som idag är innehållet i BioBioticas produkter.

BioBioticas kunskapsbank

Goda bakterier för immunförsvaret & tarmfloran

Forskning har visat att de mikroorganismer vi har i våra tarmar påverkar hela kroppen. Ett starkt immunförsvar startar med andra ord i magen, där cirka 80% av våra immunceller finns. För att hålla immunförsvaret i toppform krävs goda probiotiska bakterier. Vår bakterieflora består av både goda och mindre goda bakterier. En obalans i tarmfloran kan ligga till grund för flera hälsoproblem, långsiktiga konsekvenser och i längden orsaka sjukdom.

Vi blir inte sjuka av en viss mängd sjukdomsframkallande bakterier så länge kroppens försvarsfunktioner fungerar som de ska. Men rubbas balansen i tarmfloran kan vi få en ökad infektionskänslighet. Förutom ett sämre immunförsvar kan vi få olika typer av besvär som diarré, förstoppning, uppblåst mage, IBS och olika matintoleranser. Läs mer om BioBioticas produkter här.

Ta BioBiotica & antibiotika samtidigt

Börja alltid att ta probiotika i form av BioBiotica och antibiotika samtidigt. Vänta inte tills du är klar med din antibiotikakur.

Antibiotika är magens värsta fiende men är nödvändig när du drabbas av svårare infektioner. Men antibiotikan tar inte bara bort de onda bakterierna utan även de goda och nyttiga bakterierna vi behöver för att bibehålla en god hälsa. Många tror att det är fel att ta probiotika samtidigt som antibiotika, då antibiotikan tar död på probiotikan. Det stämmer inte. Flera studier visar att ett tillskott av probiotika som du tar under en antibiotikakur minskar negativa bieffekter som exempelvis långvarig diarré. Vänta däremot minst 3 timmar mellan ditt intag av antibiotika och din probiotika i form av BioBiotica.

GMP-certifierade produkter

Alla BioBioticas produkter är GMP-certifierade (god tillverkningssed) för att garantera högsta produktionsstandard gällande kvalitet, säkerhet och verkan. Läs mer om familjen BioBiotica.