Möt BioBiotica Familjen

BioBiotica är en serie kostillskott som bygger på patenterade bakteriestammar.

Bacillus Subtilis DSM 24613- Bacillus Amyloliquefaciens DSM 24614- Amyloliquefaciens DSM 24615, som är ett resultat av 40 års forskning och studier av mer än 3000 bakteriestammar.

För att bakterier skall kunna upprätthålla en balanserad tarmflora behöver de kunna överleva och föröka sig i tarmen. Bakterier i sporform har i kliniska studier visat 100 % leverans av levande bakterier till tarmsystemet. 

Olika bakteriestammar ger olika effekt.

När man pratar om probiotiska bakterier måste man vara tydlig med vilken stam som avses. Det går inte bara att säga att produkten innehåller probiotika och inte heller bara att produkten innehåller ( Bacillus Subtilis ) Det fullständiga namnet ska stå till exempel. Bacillus Subtilis DSM 24613 för att hänvisa  till dess hälsoeffekter, det vill säga vilken bakterie som avses och vilken effekt man kan förvänta sig.

BioBiotica är medlemmar i svensk egenvård, att handla produkter från Svensk Egenvårds medlemmar är ett tryggt val för din hälsa.

GMP Certifierad fabrik

Vår fabrik har GMP certifiering ( Good Manufacturing Practices System ) Vilket betyder god tillverkningssed och syftar till att säkerställa att produkterna som är direkt relaterade till människors hälsa produceras i säkra miljöer och förhållanden.

BioBioticas produkter finns som Kur, Bas, Brus och Nässpray. Vi arbetar hela tiden med utveckling och kommer inom kort presentera tillökning till BioBiotica familjen.

När Kan det passa att äta BioBiotica?

1. Vid en antibiotikakur

Tarmfloran slås lätt ur balans under en antibiotikakur, vilket kan skapa problem med magen och immunförsvaret. Man kan återställa tarmfloran genom att tillföra goda bakterier i form av kosttillskott för att förhindra överväxt av skadliga mikroorganismer.

2. Vid obalanserad tarmflora

Misstänker du att det inte står helt rätt till bland bakterierna i magen? De sporbaserade bakterierna är unika eftersom de har en 100% överlevnad ner till tjocktarmen där de gör nytta.

3. Vid läckande tarm

Bakteriestammarna som används i BioBiotica har visat sig gynnsamma vid förekomsten av läckande tarm. Ett tillstånd där mikroskopiska små hål i tarmslemhinnan gör att osmälta matpartiklar, gifter & skadliga bakterier letar sig ut i blodomloppet.

 

4. Vid uppblåst mage

BioBiotica´s bakteriestammar har en god effekt på att minska ammoniak- och vätgasproduktionen i tarmen vid matsmältning, något som är en vanlig orsak till gaser och uppblåsthet.

5. Vid histaminintolerans

Många traditionella tillskott av mjölksyrabakterier producerar histaminer och tåls därför sämre av de med histaminintolerans. BioBiotica´s bakteriestammar producerar dock inga histaminer.

6. För slemhinnorna

Bakteriefloran i tarmen samspelar med bakteriefloran i ditt underliv. Genom de goda bakteriernas närvaro hindras andra sjukdomsalstrande bakterier från att ta plats. Bakterierna i BioBiotica fäster i slemhinnorna i både tarm och underliv och kan verka för mikrobiotisk balans även där.